Translate

söndag 24 september 2023

Vi köpte varsin öl....

 

Vi var över och handlade för en tid sen tillbaka.
Vi kände för att köpa oss varsin öl....
Nu står dem här hemma. 
Skål på er!

 Strosade runt lite inne i stan en dag. Hade några ärenden jag skulle göra. Stannade på vårt köpcenter och tog en fika. Beklagar dock att jag måste säga det, men det här var inget fik som föll mig i smak! Jag vet vad jag gillar så här blir det inget mera besök. Men det är så tror jag... vi gillar alla olika. 

Efter fikat så gick jag en trappa ner. 
Hit... 
Rätt gissat...
LEGO.
Vår stora lokala legobutik 
Brikkebutiken 
har flyttat till köpcentret. Klart man måste ner och kolla hur dem fått det. 
Mötte den här figuren som önskade mig välkommen, men jag tycker han ser lite farlig ut med det där vapnet.

Vid sidan om honom stor den här typen...
Höll på att få hjärtsnörp när han plötsligt ropade BANG!  Men jag kom mig förbi och ner i butiken utan problem. 
Önskar Brikkebutiken lycka till nu i nya lokaler. 
Vi har redan varit där och inhandlat lite nytt Lego. 

 Fortsatte sedan på min väg. Jag skulleju hit bland annat. Nu kommer jag skryta...
Har varit kund hos Specsavers nu i MÅNGA år.
Trivs så gott med dem, servicen är helt topp och man blir gott emottagen när man kommer in.
Det var dags för nya nöglor. Jodå synen hade förändrat sig lite. Min optiker trodde att det kunde ha med mitt blodtrycksfall att göra. Slog ju
i skallen rejält... Men nu sitter de nya nöglorna på näsan och gör sitt jobb. 
Tack för att ni finns Specsavers. 

En liten rundtur i bilder igenom min stad. Vackra blomsterarrangemang hänge fortfarande ute. Just det här är så fint. Träden är fortfarande gröna. Så är nästan hela husväggen på framsidan klädd i vinrött vildvin. Fanstastiskt färgsprakande. 

Så stannar jag till. Ser dessa vackra grindstolpar.
Funderar på vad det legat för gård eller hus här med dess vackra grind. Nu är det järnvägstationen till vänster. Rakt fram gräver dem och spränger och donar... Ska byggas där... Jag vet inte helt vad jag tycker om det... men  det är inget man får gjort mot de som sitter med pengarna. Man får väl bara hoppas att det blir bra till slut. 
Kongsvinger är just nu en enda stor arbetsplats för gatuarbeten och byggnadsarbeten.  Mycket stängda gator. Enkelriktade gator, en bro som har varit stängd för biltrafik i över ett år.. En annan bro som varit öppen men bara för en fil i taget är ju Norsenga bru. Stängdes för trafik ganska fort efter raset av Tretten bru. Får se hur det går med den. 
Här gamlebrua i Kongsvinger. Som genomgått en stor renovering. De har bytt belägg på trottoarerna, tvättat och sandblåst bron så den har fått tillbaka sin rätta färg. De håller på med det sista nu och det blir så fint. 
En vacker hängbro från 1949. Den gamla som stod där förstördes under kriget. 
Här står jag mitt emellan de två broarna i Kongsvinger. Här ser man Gjemselund bru. Den blev färdig 1991.
Här får man gå... men inte köra bil.... Än! Det är en ganska kul känsla att gå mitt på bron. Jag är ju lite höjdrädd så för mig är det perfekt.  Trottoarerna går fint att gå på men jag går INTE nära räcket! Nedanför där rinner Glomma förbi...

Satte mig ner och kikade upp mot fästningen.
Det var lite dimma och dis, och man skymtar fästningen där uppe. Är snart dags för en tur upp dit igen för att se höstfärgerna därifrån. Någon som vill följa med?
Nedanför där älven rinner ser man  resterna efter mölla.
Mycket historia här. 
Här till höger ser man järnvägsstationen. Det hus som sticker upp och har utsikt över Glomma är där vi hade vår läkare förut. 
På nybrua såg jag först en tomte där.... det stora vita skägget och toppluvan.  När zoomade in kameran så var det ett blomsterarrangemang. Så fint, men jag vill säga att det är en tomte alltså. En blomstertomte. 
Kom till slut till jobbet där maken jobbar. Såg den här...
Jag kom dit med bussen. Orkade inte gå hela vägen den här gången. Det regnade dessutom. Men med allt arbete runt om i vår lilla stad så har dem flyttat runt på busshållplatserna. Till slut hittade jag den, här vid Bedehuset. Det är alltså INTE Kongsvingers rådhus. 
Nu ska jag ta fram ingredienser till dagens middag. Blir en pizzasöndag idag. Måhända med ett gott vin till. Ute skiner solen, vi har grävt upp en sålåda och tagit bort kanterna på lådan som guben gjorde. Växte ju nästan bara ogräs där nu. Vi ska fixa till och så gräs istället.  Igår tog jag tag i blomsaxen. Klippte av mina dahlior. Nu står dem i vacker bukett på köksbordet. Ännu är knölarna kvar i krukorna. Men ska ta upp dem och förvara dem tills våren. Kört bort andra blomster som gjort sitt till komposten. Vi fick våra takrännor rensade igår och det var skönt. Så nu är det nästan bara verandan kvar att göra höst på. Det är nästan, NÄSTAN lika roligt att ta veck allt på hösten som att få ut allt på våren. Men bara nästan. 
Ha nu en fortsatt fin söndag. Här väntar jag på en granne rakt över sjön. Hon kommer med lingon.
Goa grannar man har säger jag bara. 
Kram alla...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

När du ändå är här, så lägg gärna igen ett tassavtryck så jag kan besöka dig och din blogg.

When you are here, so please write a comment, then I know who Im going to visit.

Related Posts with Thumbnails