Translate

lördag 12 januari 2008

Vitt,vitt och åter vitt....

Det snöar.

Det snöar inte lite heller.....
Det är så tätt att man inte ser ner på vägen.
Glad vi inte ska åka någon stans idag. Kan bara vara hemma och slappa.
Dricka kaffe,äta kakor,julmarsipan och annat snadder, mums.
Imorgon, då kan vi motionera.Om det inte snöar :)

Har försökt att hålla det enda nyårslöfte jag gav. Det var att gå en promenad varje dag. Har inte varit så lätt som det låter.
När vi skulle till Stockholm och fira styvsonens 18 årsdag i december så stog jag på näsan. I Karlstad.Det var underkylt regn, väg och trottoar såg bara våt ut. Men det var det alltså inte. Pang sa det. Där låg jag,på knä. Mitt högerknä är inte bra än.Kan inte vrida på benet,så varje gång man går ute och foten glider på is så skär smärtan genom knät.
Måste nog ta kontakt med doktorn så jag får kolla vad det är.
Sen har det varit så blåsigt och kallt så man har inte haft lust att gå ut, men ska skärpa mig. Finns inget dåligt väder,bara dåliga kläder.

Var ute och fyllde upp mat till mina bevingade vänner.Satte
upp två nya svålar åt dom i äppleträdet. Hackspetten gillar det.Så fick dom mera frö och talgbollar.Slängde med en påse jordnötter åt dom för säkerhets skull. Varierad kost är väl bra för fjäderfän med?
Så upptäckte jag att ett av mina fågelbord höll på att ramla ihop. Hoppas inte byggnadsnämnden kommer och ser det bara, för då får jag väl förbud att ha fågelborden :)
Maken sa att vi fixar det, men inte idag. Så nu står det i en cyckelkorg med granris och belysning. Med frö och talgbollar i. Tänkte ta någon bild på det,men väntar till det skymmer lite för då ser man belysningen :)

Tanden sitter kvar, men man kan ju inte låta bli att vara där och pilla med tungan. Jag längtar faktiskt efter att få komma till tandläkarn och få det ordnat. Trodde väl aldrig att man skulle längta till tandläkarn,hmm :)

Ska upp och stryka lite gardiner nu.Ska ta ner julgardinerna i morgon.Då är julen slut för den här gången.Men visst kan man ha röda gardiner fast det inte är jul? Vill inte ta ner dom det blev så varmt i rummen där de hänger. Dom får hänga! Det är bara maken glad för. Han ville helst ta bort julen redan juldagen :)
Men han vart nedröstad av alla som var här :)


Men nu väntar strykjärn och gardiner.
Ha en fortstatt go dag och en strålande helg.
Klems fra nabolandet i snöoväder :)

Lommemannen.

Vem är det undrar ni nu.

Jo det är en man som under ca 30 år härjat här i Norge. Han har varit på och ofredat unga pojkar. Över nästan hela Norge.
Polisen har inte fått tag i honom, inte förren idag (fredag).

Det är gott att veta att han nu sitter inlåst på en polisstation.
Karln är 50 år. Från Bergen. Han har blivit siktad,( har glömt vad det heter på svenska) för 8 ofredande.Än så länge. Men han har enligt polisen varit på och tafsat på minst 150-300 unga pojkar!
Han har en advokat här som heter Tor Erling Staff.
Honom skulle jag gärna träffa i en mörk gränd en mörk kväll.
Vet ni vad den karln går ut och säger?
Jo han tycker inte att brottet är så grovt. Att pojkarna inte har fått några men av
att en vuxen man har haft sexuell omgang(samma sak där,vad heter det på svenska?) med dom. Det är inte så farligt!
Att polisen har gjort honom till den han är. Media kallar honom för norges största serieförbrytare osv. Att han inte skäms!! Jag blir så förbannad så jag vet inte vart jag ska vända mig. Glömmer smärtan både i knä och tand i ilskan!

Advokaten kom ut själv för nått år sen och berättade att han blivit missbrukad som barn. Så nog tycker jag han borde veta bättre.
Gå in på www.vg.no eller dagbladet.no så finner ni mer om den här saken.
Äckligt är vad det är!!!!

Måste bara få säga ett jätte tack till Madicken.
Hon har gett mig en award. Det blev jag jätteglad för. Är så glad för alla mina okända bloggvänner där ute i världsrymden. Så nu vet ni det allihopa :)

Har bara bloggat sen december,men min första blogg försvann!
Hade den på bloggtopp.com, men så försvann den.Kunde inte ens komma in på den sidan. Blev hänvisad till en sida som heter elite.nu. Helsjukt!
Är det några fler som råkat ut för det så säg till.

Här startade jag bloggandet den 2 januari och det funkar bra.Man lär sig nått nytt varje dag.
så nu vet ni det.

Är nog halt ute, för sandbilen har kört förbi minst 3 gånger nu. Så det ska bli spännande att se när det blir ljust. Men snön som föll är nästan borta helt. Nu är det bart ute igen......
De påstår att vintern är slut för den här gången. Det hoppas jag inte.
Ska ta med mig skidor hem när vi varit på sopstation med allt papper,glas,plast och metall. Där finns det många skidpar att välja emellan.

Nu ska jag ialla fall göra mig en kopp kaffe och tina en lussekatt i micron.
Nattamat är gott. Eller kanske byta ut kaffet mot en julmust.Får se.....

Klems fra nabolandet :)

Bilden är från en tjärn här som heter Rytjern.

Related Posts with Thumbnails