Translate

söndag 6 januari 2008

Sen söndagskväll.


Dax att säga godnatt.

Nu närmar sig klockan 23.30. Jobbar. Fram till 01. Sen blir det sova helt fram till klockan 8.
Vi ska upp och in till stan. Hoppas bara det inte kommer mera snö under natten för då blir det kul i
att försöka komma iväg. Halt och jävligt......
Vinter kallas det visst :)

Sitter med en knäckemacka med mormorsost på. Jättegott, om jag bara fick äta den! Har en tjatmåns i telefon. Kan ju inte börja knastra med knäckebröd då, eller?

Har sett på video ikväll. Spelade in en engelsk krim som heter Jack Frost. Jag älskar engelsk krim.
Det slår allt annat. Amerikanskt, svenskt, norskt you name it. Engelsmännen får till nått i sina krim
som ingen annan kan. Vet inte vad men nått är det.....
Så ska ni ge mig nått bra så ge mig en engelsk krim, då blir jag glad. Sammlar nu på "Morden i Midsommer" men dom kommer bara med Expressen på torsdagarna. Expressen får jag ju inte tag i,
här i nabolandet. Dessverre.....

Nu ska jag knaska min knäckemacka. Är hungrig. Hoppas han i luren förlåter mig för knastret....
Får väl säga att det är fel på linjen :)

Nattaklems fra Nabolandet:)

Nu är nog julen slut.......


Det är ju trettondagen idag.

Imorgon så ska jag plocka ner julen i sina kartonger igen. Men det är ju bara 11 månader kvar tills de ska upp igen. Det går fort :)

Vinden spaknade fort. Har varit vindstilla hela dagen. Men det har snöat! Grannen var ute med traktorn och plogade idag. Vi flyttade på bilen annars kommer vi nog inte loss imorgon bitti när vi ska in till Kongsvinger. Det är dessutom sagt att det ska komma mera snö. Närmare bestämt en 16-17 mm.
Det ska väl räcka ett tag tycker jag.

Har tagit några bilder men inte fått dom överförda till datorn än så jag ska se om jag kan hitta en bild från förra vintern med lika mycket snö som nu. Jag är inte så klipsk när det gäller sånt nämligen. Men får försöka lära mig. Kan ju inte lita på att maken är här och kan hjälpa mig hela tiden. Det kan väl kallas feg tror jag ;)

Men man lär så länge man lever heter det ju......

Klems fra nabolandet :)

Midvinternattens köld är inte så hård......

Men stjärnorna gnistrar och glimmar ialla fall.

Har 2 minus, blåsten har mojnat för en stund. Ser man ut genom fönstret så ser man bara SNÖ! En himmla massa snö.....Det har snöat, så har vinden jobbat heltid med att blåsa ihop snön i stora vallar , så det ser ut som ett hav med vågor. Är lite för mörkt just nu, men ska ut och ta bilder när det ljusnar. Det ser helt fantastiskt ut. Men kallt!
Nu är det helt stilla ute,inte en vindpust. När vi la oss så blåste det så hårt så det knakade i huset.

Det är stilla inne med. Maken sover på övervåningen. Resten av huset är tomt. Bara datorn som låter lite med sitt surrande.
Tycker egentligen det är skönt att vara tidigt uppe. Att kunna få starta dagen lite i lugn och ro för sig själv. Undrar om det är nått som kommer när man blir lite äldre?

Såg nyheter på tvn igår. Både i Norge och Sverige har det varit väldigt många trafikolyckor med många omkomna. Det är så obehagligt. Vintervägar, allt för hög fart, för dåliga vinterdäck kanske och ouppmärksamhet i trafiken. När allt detta kombineras då blir vägen en väldigt farlig plats att vistas på.
Jag tänker på alle dem som omkommit, men minst lika mycket på de efterlevande. Men allra mest på dem som jobbar med att ta hand om skadade och döda på olycksplatsen. Tänk vad dom får se! Förstår inte att dom orkar!
Att komma till en olycksplats först, att se förödelsen och höra skrik och jämmer från fastklämda och skadade.
Jag vill bara säga till alla er som jobbar inom brandkår, ambulans och polis att jag har så stor respekt för er, för det jobb ni utför. Jag förstår inte att ni orkar.
Tänker nu specielt på den olyckan igår i Sverige, tror det var utanför Bollnäs. Mellan personbil och lastbil.

Det var nattens tankar och funderingar. Tror det kom sig av att här i Hedmark där vi bor så var den en minnes markering i fredags över alla omkomna i trafiken under 2007. Med tända marschaller längst riksvägen och en massa folk.
Man blir så eftertänksam.
Så snälla ni ta det lugnt i trafiken, inga idiotomkörningar, spara INTE på dåliga däck av ren snålhet, köp nya. Lek inte att ni är någon av Solbergbröderna (rally) eller strula med mobil,cd spelare osv. Jag vill inte mista en enda av er i en trafikolycka. Det är ni allt för värdefulla för mig för.

Njut av livet, man vet inte hur länge man har det :)
Klems fra nabolandet :)
Related Posts with Thumbnails