Translate

torsdag 21 februari 2008

Trailerkolisjon og måneformörkelse.

Idag har jag några dystra tankar inombords.
På riksväg tre här som går mellan Elverum och Tynset hände det en mycket tragisk olycka i onsdags. Två långtradare frontkolliderade. Bägge förarna omkom momentant.

Riksvei 3 har varit och kommer alltid att vara en väg som kopplas ihop med många bilolyckor och oftast med tragisk utfall.
Lokalpolitikerna har i många år försökt att få stortingssittarna att fatta att vägen är en dödsväg. Men nej då, inget sker. Pengar finns i det här landet. Massa pengar.....
Men det saknas politiker får ärslet ut vangnen och gör nått innan fler och fler omkommer där. Vägen är en åder för dom som ska till Trondheim och inte kan köra E6. Vägen är smal och krokig. Den är 6 meter bred bara så du har inte mycket väg att hålla dig på. Så har de en standard här att inte bygga vägar med vägren.
Det går många stora tunga transporter där.
Nu var det en dansk og en norsk sjåför som omkom.

Den 27 februar skal den norske sjåfören begraves og da kommer all tungtransport at stoppe opp i to minutter.

Vi har en stortingsrepresentant som heter Eirin Faldet. Hun har sagt citat "Hun er livredd å kjöre riksvei 3".
Så nästa citat "Hon får rysningar när det nu skett en ny olycka på riksväg 3"
Men se då för helvete till att få bygga en ny väg eller bygga om den befintliga!!! Att det ska vara så jävla svårt att förstå.Pengar finns så vad väntar ni på där nere i ert trygga säkra Storting!
Ursäkta svordommarna. Men jag blir så arg och förtvivlad. Jag har en make som har sin arbetsplats på vägen. En "syster" vars man jobbar på vägen. En väldigt god vän i Oslo som har sitt jobb på vägen. Hur länga får jag behålla dom?
Så blir jag vansinnig när en del privatbilister ger låntradarsjåförerna skulden för alla olyckor mellan vogntåg-personbil. En av våra kompisar fick en självmordspilot i fronten på lastbilen..... Var det hans fel det med?
Ursäkta att jag blir så upprörd. Men dessa män och kvinnor med sin arbetesplats på vägen gör ett formidabelt jobb. Se ser till så att vi andra kan köpa mjölk, grönsaker, säng, bil, bilderar, medicin blöjor och annat. De ser till så vi får värme i våra hus, att vi kan köra våra bilar, ja tanka alltså. Utan dessa stolta yrkesmänn/kvnnor så stannar både Norge och Sverige.
Jag kan hålla på ett tag till, men jag tröttar nog ut er.
Till alla er jag har i familjen som kör tungtransport, till alla er andra jag känner som kör tungtransport och sist men inte minst alla ni andra okända som kör tungtransport. Var rädda om er, vi som är hemma vill ha er lika hela hem efter arbetsdagens slut, som ni var när ni gick ut genom dörren på morgonen.
Så vill jag bara tillägga att jag tänker på de anhöriga till alla som omkommer i trafiken när de ska utföra sitt jobb. Ett jobb de gör för oss alla andra.
Tänk på det nästa gång ni ser och svär över en tungtransport......

Nu till något helt annat.

Månförmörkelse.
Nej jag gick inte upp klockan 4 för att försöka fota. Det var dimma så det var liksom inte någon ide hehe.
Så jag fuskar igen med några bilder jag fann på nätet idag.
Hoppas det går lika bra.

Men det är ett vackert skue.
Jag märker nu när jag skriver att det blir mycket svorsk. Hoppas att ni förstår det hehe. Annars får ni säga till så får jag sända ut en översättning haha :D

Det regnar och blåser idag. Runt 2 plus så det är ett varierande väder dessa dagar.

Nu ska jag upp på övervåningen och bädda upp två sängar, plocka undan tvätten och dammsuga hehe.
Så allt är klart till i morgon. Då smäller det....hehe.

Hoppas tåget kommer i tid och att ungarna kommer ihåg de ska gå av i Kongsvinger och inte i Charlottenberg hehe.
Ha en bra dag och krama varandra i trafiken :D
Synne :D

Related Posts with Thumbnails