Translate

torsdag 1 maj 2008

<*> Första maj <*>

Idag är det första vårdagen. Säger dom som vet.
Men inte om man tittar ut genom fönstret.
Det regnar och blåser mest hela dagen.
Så jag tänkte börja med en liten tulpan. Egen skörd så att säga.


Då har vi lättat upp stämningen lite grann. Så jag fortsätter med att visa vad våran tokiga jycke gjorde en dag när vi varit ute och gått promenad. Det var tydligen så skönt att komma hem så man måste rulla sig. Hon låg där och rullade länge och väl.
Ser så härligt ut så jag funderar på att göra detsamma när jag kommer hem efter en lång härlig promenad.
Mitt problem är väl vad grannarna skulle säga om det plötsligt låt ett stycke valross på gräsmattan och rullade och rullade.....
Vid närmare eftertanke så tror jag nog att jag låter bli och överlåter det till jycken.....

Maken och jag är ju buzzadorer. Jag har ett monsterstrykjärn jag håller på att ska buzza på och maken fick 12 flaskor ketchup.
Måste faktiskt få säga att den ketchupen var så god. Kan rekomenderas. Men tror kanske bara den kommer finnas i Norge. Så är det någon som vill ha kan jag ta upp beställning hehe....


Var ju på tur igår med kamera och hund. Tog en sväng ner till sjön. Det blev som sagt en del bilder och jag tänkte ta med en del idag med.
Vi hyr ju huset av en bonde. Men han har inga djur, förutom katterna och jycken.
Han driver med spannmål. På den här åkern har han råg. Den sådde han i höstas.
Jag tycker det är så vackert den här tiden när allt är gråsvartbrunt. Så ser man en knallgrön åkerlapp mellan träden. Blir inte så länge att vänta på sommargrönskan då liksom.

Det ligger en massa frön och flyter på ytan. Man kan undra vad det är och vartifrån de kommer. Isen har ju legat på sjön hela vintern, men kan det vara sånt som kommer från botten? Eller kan det vara delar från vass som har ruttnat?
Eller är det helt enkelt så att det kommer från Skasenån som har tillöp till sjön. Att den tar med sig så mycket slam och skräp ner i sjön?
Man undrar bara......


När vi var där nere så fann vi en flaska som låg och flöt. Vad det var ska jag berätta en annan dag. Men spännande var det ialla fall.
Trodde inte man kunde finna nått sådant i en liten insjö .......


Var ju i Kongsvinger här en dag. Fotade den allè. Jag är så glad i allèer. Gärna med stora kraftiga träd. Hemma i min stad Norrköping så har vi ju våra promenader. Med stora och gamla lindar. Det är så härligt.
Här fick jag nöja mig med en liten tanig björkallè. Björkarna växer nog till sig med tiden. Så jag får väl bara vänta. Men det är säkert vackert när de står i full grönska.

Jag har nu börjat jobba igen efter en månads sjukskrivning. Det känns konstigt men samtidigt skönt att vara igång igen. Hoppas nu bara att det går bra.

Jag började ju dagens blogg med en tulpan som jag planterat. Så därför tänkte jag avsluta med en påsklilja.


Ska snart gå och lägga mig. Jobbar imorgon bitti 6-10 igen, och för en ovan så är det inte lätt att komma igång igen.....

Så nu säger jag bara godnatt till alla mina bloggvänner och andra läsare som inte lägger igen en kommentar.
Men ni är välkomna in till mig ialla fall.

Til Kristine....
5321

Kram och natta.
Synne.
Related Posts with Thumbnails