Translate

torsdag 3 januari 2008

Uppe med tuppen!

Helt ofrivilligt.

Vaknade vid 03.24 av att maken funderade på om sonen lagt sig. Han satt kvar nere och spelade dataspel när vi gick upp och la oss vid 22 tiden. Han skulle släcka alla
tända lampor när han gick upp. Maken såg att det lös i hallen uppe så då hade han väl inte lagt sig än. Trodde vi.......
Han ringde ner på interntelefonen, men inget svar. Han gick ner för att titta. Så ropade han på mig och bad mig titta i sonens rum. Jodå, där låg han och snarkade den oskyldiges sömn. Jag väckte honom och frågade när han lagt sig.
Svaret kom djupt nere ifrån täcket, "typ runt 2" ! Ok sa jag, men varför släckte du inte lamporna? VA, vad har jag nu missat kom svaret.

Då vi släckt lampor och kollat att allt var ok la vi oss igen. Men kunde jag somna? Inte en chans.....
Skulle upp vid 5.40 tiden för jag ska jobba 6-8. Så det hade varit skönt att fått somna om.
Men nu är man klarvaken ialla fall.

Har satt en bröddeg. Måste ha lite bröd till frukosten, som sonen ska fixa idag. Fast det vet han ännu inte om. Men det är hans straff för att inte släcka lampor :)

Han ska laga middag idag. Vi ska ha fisk. Han tittade i kokböcker igår och fann ett recept på en fisksoppa. Så det ser vi fram emot. Han är faktiskt väldigt duktig på att laga mat. Om han bara ids......:)

Annars så sker det inte så mycket här på Digernes för tillfället.
Vi börjar så smått att återgå i normala gängor efter allt firande av jul och nyår.
Tur är väl det. Har blivit allt för mycket julsnadder och julkakor. Det sistnämnda är min stora last. Älskar småkakor. Kan njuta många goda kakor till kaffet, varje dag, gärna flera gånger om dagen med. Men det går inte i längden. Tur man bara bakar till jul.......

Det har kommit lite snö. Jajjamen, så där en 4-5 cm ialla fall. Det är jättevackert. Men ack så förädiskt det kan vara. Det vita pudret lägger sig över allt på backen. Det döljer skräp, vissna löv, fågelfrön, små tomtar och is! Det fick styvsonen bittert erfara igår. Han skulle gå ner i källaren med några påsar med glas, papper och plast. Plötsligt försvann fötterna under honom och han föll. Han försökte ta emot sig och samtidigt inte slå ut påsen med glas. Men så gick det inte. Han fick stöd mot glaspåsen och skar sig på ena tummen och på ena pekfingret. Han var så orolig för att "vår " hund inte skulle trampa på glasbitar och göra sig illa.
Det gick bra, det blödde en del. Vi fick tvätta sår och sätta på plåster så det fixade sig.
Han såg inte allt för ledsen ut, för han slapp laga mat då. Han skulle ha gjort köttfärssås och spagetti. Men som han sa själv, "jag kan ju inte skära lök med plåster på händerna" :)

Nu tror jag faktiskt att jag ska ta mig en kopp kaffe innan jag bakar ut degen till småfrallor.
Jag vet, ska inte äta ljust bröd. Men det gick fortast idag. Hade tänkt baka ett medelgrovt bröd med hasselnötter i. Det får bli en annan dag.

Morsning på er :)
Related Posts with Thumbnails