Translate

måndag 7 januari 2008

Sykkylven

Här är en bild från Sykkylven i Møre og Romsdal. Där bodde vi i 6 år. En otroligt vacker plats.
Saknar fjällen och havet........

Har sett engelsk krim så ögona blör.....

Har kollat igenom en massa videoband.....

Spelade in en himmla massa engelsk krim under jul och nyårshelgen. Inspector Lynley, Morden i Midsomer, Lewis och Dalziel and Pasco. Nu har jag äntligen fått satt mig ner och verkligen FROSSA i världens bästa krim, nämligen den engelska.
Ikväll går videon igen. Då är det Miss Marple, Liket i biblioteket..... Huvaligen :)

Skulle leta mössa idag som sagt. Men det blev inte så, har beställt en från Spar Kjöp. Hoppas bara paketet kommer innan sommar är här, för då behöver jag ingen mössa.....

Maken frågade mig nu ikväll "plockar du ner julen i morgon?"
Jag svarade att jag hade väl tänkt börja ialla fall. Tycker det är så mysigt så jag har egentligen ingen lust att plocka bort ljusstakarna i fönstren och stjärnorna och granen. Men allt roliga tar ju slut en dag. får trösta mig med att det kommer en ny jul om 11 månader.

Sliter med mitt knä än. Måste nog bita i det sura äpplet nu och ringa doktorn. Vill ju gärna veta vad som är fel i knät.
Vill så gärna ut och gå, men det är svårt när det gör så ont i knät. Det hjälper inte med kryckor nu heller, det blir ju snorhalt! Risken är ju stor för att man gör sig ännu mera illa om man har dom med sig.

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Tidigt för en gångs skull. Javisst, men skönt.
Ska bara dricka upp tet, programera videon och släcka alla lampor sen går jag en trappa upp.

Sussa gott med er :)
Klems fra nabolandet.

Trollveggen

I Møre og Romsdal.

Vi bodde på Sunnmöre förut. Utanför Ålesund. Bilden är från
Trollstigen. Vackert,villt och farligt.
Längtar dit igen......

Kung Vinter är här.........


Men antagligen inte för så länge.......

Har varit ute och halkat runt på vägen en stund idag. Skulle in till den stora staden Kongsvinger. Stor och stor då, centrum av stan är väl som ett allmindligt stadsdelscentrum hemma. Så man "gör" stan ganska fort. det är inte så ofta vi är inne på Vinger om jag ska vara ärlig. Vi åker oftast till Charlottenberg, Arvika eller Karlstad. Kan förvilla oss till Torsby ibland med. Vi handlar billigare i Sverige än här, men det kom kanske inte som någon nyhet :)
Idag införskaffade vi en snöskyffel. Jojjo, snön har anlänt, men med min vanliga otur så har vi säkert kastat pengarna i sjön för skyffeln, för det är visst varslat regn och plusgrader längre fram i veckan. Man säger då det.........

Har inte börjat att plocka ner julen än, hörde på radion idag att det är en grupp människor som firar julafton idag. De kom från Egypten, ialla fall killen de intervjuade på radion. Så det stämmer kanske på riktigt att julen varar helt till påska.

Skulle kika efter en mössa idag. Men det blev inte så. Får ta det nästa gång vi åker till stan. För rätt vad det är så smäller det till och kylan kommer. Vi hade ju faktiskt ner till 17 minus här rätt före jul.
Men jag är lite kräsen på huvudbonad. Jag vill inte ha någon toppluva med reklam på, nej min mössa ska vara lite speciel. Det är en mössa som går ner över öronen, det ser ut som två flätor som hänger. Grannen har en sån och den ser så skön ut. Men vart i hela friden hittar man en sån? Hade jag kunnat sticka hade det varit enkelt, men den kunskapen är jag inte begåvad med. Valde träslöjd i skolan. Säger väl allt. Kan inte snickra heller då, men det är en annan historia. :)

Men baka kan jag, det älskar jag. Jag brukar baka knäckebröd. Det blir jättegott.
Här kommer receptet.
50 gr jäst,antingen torrjäst eller färskjäst.
5 dl vatten. 45 eller 37 grader beroende på vilken jäst du använder.
3-4 msk brödkryddor.
Så tar man vetemjöl och rågmjöl till man tycker att degen känns bra.

Blanda samman allt. Låt jäsa i 30-40 min.
Ta upp degen på VÄL mjölat bakbord.
Arbeta ihop.
Så delar man upp degen i 16-20 bitar. Dessa bitar kavlar man så ut, först med en vanlig
kavel, sen med en kruskavel. Ganska tunnt.
Så lägger man på plåt, gräddar direkt i en ugn som håller 250 grader. Mellan 5-7 minuter.
Blir det segt så går det att eftergrädda en stund. Men passa på så det inte blir bränt.

Servera med smör och ost till en kopp te.
Lovar att det är gott.
Hoppas ni törs pröva, det är ganska lätt.

Ha en fortsatt go dag :)

Related Posts with Thumbnails