Translate

söndag 11 maj 2008

Pingstdagen.

Förste pinsedag är snart slut.
Idag har vi kunnat varit ute. För idag har vi inte varit i dimmornas land.
Så här såg det ut när potatisnissen brände av åkern i går eftermiddag.
Skönt att vara ute då tror ni?
FEL....
Bara att dra igen alla fönster och dörrar. Jag hade precis jobbat klart och skulle ut och sätta mig på verandan med kaffet.
Min bedre halvdel har astma, så tänk er hur han mådde i det här.

Dagen innan hade han gjort första försöket att bränna av stubbåkern.
Klockan 22.30 på kvällen.
Bara att bomma igen fönstret i sovrummet. För det rök ganska bra då med.Stack ut huvudet på verandan igår kväll. När röken lagt sig och man såg igen så tog jag en kvällsbild över Nugurn. Det var så vackert ljus, men var inte säker på att det skulle bli en bra bild. Men är nog ganska nöjd med resultatet ialla fall.

Vi har egen flygplats här hemma. Jo det är sant. Hyresvärdens traktor med spruta ser ur som ett segelflygplan där han glider fram över åkern. Det ser ganska häftigt ut när han svänger med det stora ekipaget. För armarna är så långa på sprutan.


Tänkte bara visa för mig själv att vi faktiskt har lite höga höjder här i Hedmark med. Men det går inte upp mot fjellen på vestlandet måsta jag bara få säga.
Uppe på den kammen ska det finnas ett utskiktstorn någonstans. Vi tänkte vi skulle gå upp dit i sommar. Man ska visst se ganska långt säger de som varit där.

Vi har ju fortfarande ganska hög vattentillströmning i Glomma. Tog några bilder på det när vi for in till Kongsvinger häromdagen.
Det ska alltså vara en skogsväg en meter under vattennivån. Tur man ser skyltarna så man vet hur man ska ro.....Grannens åker ser numera ut som en fågelsjö. Här finner man mängder med vadarfåglar och änder numera. Han brukar normalt ha plöjt och till och med sått så här års, men nu ser det ut som marken mer passar för risodling än för spannmål eller potatis....

Vi tog oss en tur till den trevliga staden Arvika häromdagen. Skulle proviantera till helgen och inte minst till 17 mai.
Det var väldigt skönt att åka dit för en gångs skull. Man blir ganska fort less på köpcentret i Chattaberg. Här är torget (en del av det) i Arvika. Det var inte mycket folk i rörelse så det var en alla tiders skön dag.

Vi gick runt en stund i stan och bara var "turister" med kamera och allt som hör till.
Eftersom min absoluta favoritstad Ålesund är en jugendby så fachineras jag av den byggnadsstilen. I Arvika finns det en del byggnader i den stilen. Fann ett hus som ligger på en av gågatorna i Arvika. Färgen är så härligt blå, med vitt runt fönster och dörrar. Höga smala fönster som täcker husfasaden. Den är vacker. Någon som läser det här är kanske från Arvika och kan hjälpa mig med namnet på byggnaden.
Planteringarna börjar dyka upp både här och var. Dessa mjuka goa bollar stog mitt i vägern inne i Arvika. Bakom "bollarna" kan man skymta Arvikas tågstation. Där har vi hämtat och lämnat ungar på tåg många gånger.


Vi parkerar oftast nere vid järnvägen. Där finns det parkeringar och det är gratis. Än så länge då....
När man ska in i centrum av Arvika från parkeringen så går man genom en liten park. Där fann jag ett märkligt träd.
Gamalt är det nog för stammen är ganska tjock. Nederdelen av stammen är helt gråbrun i färgen. De övre våningarna ser däremot ut som en björkstamm. Det syns på bilden.
Blade på trädet som är på väg att sprätta ut ser inte heller ut som björklöv....
Jag är nyfiken av mig, så jag ska hålla kollen på det där trädet tänkte jag.
Men är det någon som sitter inne med svaret så säg gärna till.
Alltså, vad är det för träd?


Är lite seg och trött just nu. Har jobbat natt och sovit för lite tror jag.
Men det blir så den här årstiden. Kan inte sova när det blir för ljust.
Har idag rensat jordgubbslandet och tagit bort en del ogräs runt rabarbern.
Så nu kan man väl nästan säga att sommaren är här....

Ikväll vill jag bara avsluta med den otroligt vackra sången. Bortse från att de pratar tyska i börja. Men Astrid Lindgrens text till den här melodien får mig att gråta.
Jag älskar den....
Ha en fin kväll alla goa vänner.
Kram Synne.

Related Posts with Thumbnails