Translate

söndag 12 februari 2023

Mycket ljus och mycket värme.....

 Så gick januari över i februari.
Plötsligt så kändes inte vintern som är kvar så lång längre. Vi tog en tur över gränsen den 1 dagen i årets andra månad. vi kom så tidigt så man var nästan ensam. Var i och för sig ganska bra.
Det gick fort att få tag i det vi skulle. 

När vi åkte hemmåt så såg jag en moped hängandes i luften. Den talar om att det ligger ett skandinaviskt motorcykel center där. 
Klicka på länken så kommer du dit. 

Väl hemma igen, efter att plockat upp och fått in i skåp och lådor var det dags att ge sig ut en sväng. Skulle bort till sopturnnorna med lite papper och plast som skulle hämtas dagen efter. Då är sparken bra att ha. Men ute på storvägen var det sandat så här fick sparken stanna kvar. 

Månen var uppe och lös upp i blåtimmen. 
Älskar detta blåljus. Nästan lite spökligt att se månen genom björkgrenarna. 

 
Vi får ju post varannan dag här sen några åt tillbaka.
Den här torsdagan, den andra i månaden, kom det paket!  Trodde det var kärleksbrev till maken. Han är med i en undersökning där han mottar post, det kan vara brev, klump eller småpaket. De vill se hur lång tid det tar för en försändelse att komma fram. OM den kommer fra. Det mesta är från utlandet. Så var även denna lilla överraskning. 
Men inte var det till maken inte, det var till oss bägge. Fin choklad med gröna kulor i. Den var från Synnöve och hennes man. Blev så glad. 

Fåglarna fick lite godis med. De äter massor när det är kallt. Är det runt nollan eller plusgrader så går det inte lika mycket mat. 

Den fjärde dagen i månaden var jag ute tidigt. 
Det var kyligt så tidigt på morgonen. Maken skulle iväg och då gick jag ut. En soluppgång av de ovanliga fick jag njuta av. Vilka färger!
Men molnen gjorde sitt bästa för skrämma bort solen.  Såg hur den kämpade och till slut vann den över molnen. Det såg ut som det brann på himlen. 

Den femte dagen i den andra månaden kom med stark sol. Inte så kallt, men otroligt vitt! Det gnistrade i snön. Fick ta fram solglasögonen den här dagen. Så här såg det ut bakom mina solglasögon. 

Det var faktiskt vår i luften. Man kände att nu... nu närmar det sig med stormsteg. 
Den sjätte dagen kom.... Sol, gnistrande snö och spår i snön. Vet inte helt vilka som gått här. 
Vägen var vit och fin. Tog sparken igen. Fick en sång i skallen.... Vita vider med Family Four från 1971. En låt som var med i melodifestivalen. Då det VAR melodifestival och inte det här hopplösa jippot som är nu. 
Tänk vad en sån här dag kan göra med humöret. Man mår så bra. Solen ger energi. 
Till middagen den här dagen drack vi något vi inte kommer prova igen. Munskölj!
Ja det smakade faktiskt så...Nästan så man sköjde runt och spottade ut! INTE gott. Men vi har provat. Köpte två för en 20 på ICA. 
Den åttonde dagen tog vi tur över gränsen igen. 
Då hade vi Maria med. vi åt pizza på Eda Pizzeria och du världen så gott det var.  Efter maten gick vi in till grannen, Källmans konditori och tog en fika. MED semla. Den här var så otroligt god. Bullen var mjuk och färsk, rejält med mandelmassa och lagom med grädde på. 8 av 10 poäng. 


På kvällen så trodde jag att vi hade fått vulkanutbrott på köksbänken. Men nej då... Bara vattenkokaren som visar när den är klar. Men vackert var det. 
Nionde dagen var det dags att få in kött i frysen. Har en sån dings som suger ut luft ur påsarna. Vaccum heter det visst. Nått av det bästa vi köpt. 

Var en tur ute i svampskogen med. Hittade svartrosa lakrissvamp, blårosa karljohan, gulvit kantarell och rosavit taggsvamp. De gick ner ganska bra. Ingen tillbedering alls. Bara gapa, njuta och svälja. 
Den tionde februaridagen fikade vi vid köksbordet men fina vårblommor i vas. Fina påskliljor och pingstliljor. I Lego! De är hållbara ska jag säga. Inget vatten behövs heller. 
Så gick jag ut i snön. Solen sken, det gnistrade, jag vet jag sagt det ofta nu. En liten tjuka växer på den avsågade äppleträdstammen. 
Så var det vita vidder igen!  En otroligt fin dag. Några plusgrader, solsken och det droppade från taket. Vårkänslan slog till igen, med full kraft. 
Dessvärre så är det ganska mycket is kvar under snön som kom, så man får gå försiktigt. 
 
Kvällen kom. Solen var på väg över till Australien. Men den tog farväl med vackra färger och ett löfte om att den snart kommer tillbaka. Naturen skapar så fina konstverk. Det är gratis att njuta dem. 

Dag nummer tolv denna korta månad så åt vi 
frukost med hembakad Skogaholmslimpa. Den bakades igår. Men smakade så bra idag.
Mjuk och god. Det här blir det flera gånger av. 

Löftet solen gav mig igår har hon inte infriat. Lite gråmulet idag, det pendlar mellan någon minus upp till någon plusgrad. Men hon är där.. ovan alla dessa grå skyar finns hon. Det inger mig hopp. 
Då är det dags att säga hej för den här gången. Ska ut i köket och förbereda middagen. 
Önskar er en riktigt fin eftermiddag och kväll denna söndagen i februari. 
Kram....
Related Posts with Thumbnails