En dag i augusti, närmare bestämt
den 1 augusti 2009, stod jag i köket.
Såg något som rörde sig på gräsmattan,
Såg något som rörde sig på gräsmattan,
tittade ut och jag såg det här....
Helt lugnt och stilla stod det där och
Helt lugnt och stilla stod det där och
åt av gräsmattan, som om den inte
hade gjort annat under sommaren.
Snabb som rackarn fram med kameran,
Snabb som rackarn fram med kameran,
knäppte några bilder genom fönstret
INNAN det for iväg, förbi huset,
ner på baksidan, ut på åkern
och ner mot sjön....
Idag var det vi som for...
En tur in till stan, lite handel och så hem.
Åkte över Skinnarböl hem den här gången.
Här ser man ett hus strax utanför stan,
Här ser man ett hus strax utanför stan,
det byggdes tre sådana där.
Herrgårdsaktiga hus. Ligger jättevackert...
Sen kommer nästa vackra hus.
Det rosa slottet.
Det byggdes av stampad jord, och
Det rosa slottet.
Det byggdes av stampad jord, och
var färdigt 1849.
Skinnarböl heter gården och den är
numera fredad.
Här tillbringade i perioden 1892-1904
Här tillbringade i perioden 1892-1904
drottning Sofie av Norge och Sverige
somrarna. Hon var en sann norgesvän och
bidrog faktiskt till att det inte blev krig
mellan Sverige och Norge efter
unionsupplösningen 1905.
Idag är slottet i privat ägo.
Idag är slottet i privat ägo.
Här ska vi svänga vänster.
Hade vi fortsatt rakt fram
hade vi så småningom hamnat i Torsy.
Här är det ganska branta backar och
skarpa svängar. Så man får ta det lugnt.
Hemma igen drog jag fram bakredskapen!
Dags att fylla på med matbröd.
Idag blev det frallor.
Idag blev det frallor.
Ett kanonrecept jag provade.
Frasses Frallor.
150gr jäst/3 pkt torrjäst. Vilket som, jag kör torrjäst!
1 liter ljummen mjölk.
1 liter ljummen mjölk.
2 tsk salt.
1,5 msk strösocker.
2-3 msk olja.
2 ägg.
Vetemjöl. Tillräckligt, men degen ska vara lite kladdig!
Mixa ihop degen, jäs i 1,5 timme.
Upp på bakbordet, använd gärna olja på händerna
Upp på bakbordet, använd gärna olja på händerna
när du bakar ut, så slipper du tillsätta mera mjöl.
Lite olja på bakbord och på händerna alltså.
Så blir inte bröden torra och tunga.
(Det stämmer kan jag säga)
Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.
Så blir inte bröden torra och tunga.
(Det stämmer kan jag säga)
Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.
jäs 30 minuter. Pensla med ägg
och strö på vallmofrön. Valfritt det då.
Grädda i 225 grader tills de fått fin färg.
Hur många det blir kommer an på
Grädda i 225 grader tills de fått fin färg.
Hur många det blir kommer an på
hur stora du gör du gör dom.
Jag fick ut två plåtar med 15
på varje.
Blev kanon!
Blev kanon!
Minnen igen...
Jag för snart 23 år sen.
På min älskade gråa, vackra
Action.
Saknar dig!
Saknar dig!
Det om detta...
Nu är det te och fralla som gäller...
Sen blir det nog att hoppa i loppekassa.
Ha en fabelaktigt fin kväll där ute....
Nu är det te och fralla som gäller...
Sen blir det nog att hoppa i loppekassa.
Ha en fabelaktigt fin kväll där ute....
Kram...
Who vilken underbar sommarbild :)
SvaraRaderaOh fin hästapolle.
kramiz
Hej där borta i väster!
SvaraRaderaSå somrigt grönt och skönt - lite tur måste man ha för att hinna med att fota rådjur på besök...
Frallorna ser väldigt goda ut... måste nog provas. Har aldrig använt olja vid brödbak, men säger du att det funkar så tror jag på dig :)
Kul att få se dig på din fina häst - förstår att du saknar honom.
Nu återstår den jobbiga delen - att tyda ordverifieringen - ja du vet vad jag tycker om den.
Ha det gott!
Kram
Hej i Nabolandet! Du är dig precis lik, fniss! Sitter just nu på jobbet o fuskar lite...blir glad av din vårräknare...och fina foton!
SvaraRaderaKramen!
Ragnvi