Translate

söndag 27 januari 2013

En sockerkaka blir till.....


Konstig överskrift kanske, 'men
jag som bakar allt nästan kan INTE baka 
sockerkaka! Kom nu inte och säg att, "men det
är ju så enkelt, så det kan varenda kotte"!
Inte den här kotten!
Men idag provade jag igen.
Jag vispade två ägg med två dl socker.
Smälte 75 gram smör och värmde det
tillsammans med 1 dl vatten.
Blandade mjölet, 4 dl, med 1 1/2 tks bakpulver, 
och 2 tsk vaniljsocker.
Så vispade jag ihop ägg/sockersmeten,
med smör och vattenvätskan.
Hade i mjölmixen och rörde runt.
Avslutade med lite blåbär!
I med smeten i en smord och bröad form.
Ugnen var uppe i 175 grader så 
in med formen där.
Efter 40 minuter, med stickprov, inte smälla i
ugnsluckan, nervöst nagelbitande så...
VOILA!
Där stod den i 10 minuter, innan jag stjälpte 
upp den på ett fat!

Spänningen var olidlig!
Den gled ur formen med ett frasande....
Hela kakan släppte....
Hur skulle den se ut?
Så skar jag i den...
Blundade och väntade på
att det skulle komma fram något 
rinnigt, gummibollsaktigt....
Men döm om min förvåning.....
Jag kände försiktigt med fingrarna på
kakan....Den kändes ljummen, porös och
doftade underbart av blåbär och vanilj...
På med kaffet....
Skar två bitar, ropade på gubben...
Bet i sockerkaksbiten, medans jag blundade...
Kände den balanserade smaken av 
blåbär och vanilj....
HURRA!
Jag klarade det!
Receptet jag gjorde fick jag av 
en blogg och facebooksvän.
Hon heter Mia.
En duktig kvinna när det gäller matlagning.
Nytt besök vid fågelmatarn igen.
En gråsiska med följe 
har dykt upp här med nu.
Spännande det här.
Var nog en flock på ett 10 tal fåglar.
Annars har dagen varit lite lagom
så där "januarigråblå".
4-5 minus, snöfall och blåst. 
Men vad gör väl det.
Vi närmar oss februari och snart.....
Är det vår.
Nu är det däremot tv här igen.
Så ha en fabelaktig fin fortsättning på söndagskvällen, 
och ta emot måndagen när hon kommer.
Kram från...

Related Posts with Thumbnails