Translate

onsdag 12 mars 2008

# # Oslo. Igen och smörgåstårta.....# #



Skulle till Kongsvinger igen.
For med maken in på morgon.
Följde med honom i lastbilen. Vart skulle vi? Jo Oslo.
Det är ok, men INTE att åka lastbil i en av universums bökigaste städer. Nämligen Oslo. Vad försigår där då undra ni. Jo överallt är det vägarbeten! De gräver upp
gator och gräver igen gator....
Trångt mellan spårvagnsspår och trottoar.Inte lätt att
stanna och lossa en stor bil där nej.....
Jag fattar inte att de som kör storbil har nerver till att
köra där inne......

Men vi for från Vinger efter att ha fyllt diesel i lastbilen. Det går fort trots att tanken rymmer en ansenlig mängd disel.
Pumpen som de använder ligger på en plats som heter Langeland. Det är ett industri område som ligger vid infarten till Kongsvinger när man kör Riksvei 2 från Oslo.



Vilken trafik det är in i Oslo då.....
Köer och idioter som bara måste fram
En sträcka på några kilometer tar ju en hel dag.
Säg nu inte att det är lika dant andra platser för så illa som det är här vet jag inte om det är någonstans ellers. Blir säkert värre när det är dåligt väder med, för då använder flera säkert bilen.


In till centrala delarna av den stora staden får man köra genom en mängd tunnlar.
Det är inte så kul när det är mycket trafik, det blir så mycket avgaser inne i dom.


När vi väl kommit fram där vi skulle lossa inträffar nästa problem. Nerfarten till parkeringen där vi ska lossa är bar 3,8 meter hög. låter högt och bra. Men INTE om man har en bil som är 4,10 hög! Inte mitt i Oslo där det är trångt att vända, backa och köra ......
Inte där kunderna förstår att det är trångt. En del tror man kommer med en liten Morris minor....
Varför kan de som planerar inte tänka på att det ska fram varor till butikerna? Varför ska det vara så svårt att bygga en ordentligt lastramp där det går att komma till med bilarna?
Är det jag som är dum bara eller?

Många blänger surt på lastbilarna när de måste parkera på trottoarer för att inte hindra spårvagnar och annan trafik. Men säger maken. Sånt får man strunta i....

Gissa om jag var glad när vi var klara i Oslo och började rulla hemmåt igen.
Men idag blir det samma vända för maken......

Har ju pratats smörgåstårtor på en mängd bloggar sista tiden. Jag fick lust att bidra med min. Den är smarrig. Ska värmas i ugnen. Här kommer receptet.

VARM SMÖRGÅSTÅRTA.

En Formfranska.

Fyllning 1.
2 msk smör eller margarin.
1 gul lök
1 grön paprika.
1/2 burk krossade tomater à 400 gram.
1/2 buljongtärning.
172 tsk salt.
vitpeppar
1 krm oregano.

Fyllning 2.
50 gr margarin eller smör.
1/2 dl klippt persilja.
1 kr, vitlökspulver.

Fyllning 3.
3 hårkokta ägg.
6 msk kaviar.
1 dl finhackad purjolök.ca 1 dl majonäs.

Gör så här.
1. Skär bort kanterna på formfranskan. (här har använts en hel formfranska inte färdigskivad.)
Skär det i skivor, 4 stycken på längden. ca 1-1 1/2 cm tjocka.
Lägg ett lager på en plåt.

2. Gör fyllning nr 1 .
Strimla lök och paprika fint, dtek dem mjuka. Späd med tomaterna.Tillsätt buljongen. Koka ihop blandningen tills den är "torr".Krydda.

3. Blanda till fyllning nr 2.

4. Hacka ägg och blanda med kaviar, purjo och majonäs.

5. bred fyllning nr 1 underst.
nr 2 i mitten.
Fyllning nr 3 läggs på de två översta skivorna.

Gratinera i ugnen i ca 10 min på 200 grader.
ÄT och NJUT.

Ja det här var receptet. Något som oklart så fråga bara.
Nu är det snart sängdax igen. Maken kom ner nu. Han ska snart åka han hehe.
Men vi höres under dagen.
Klems från Synne :D
Related Posts with Thumbnails