tisdag 16 december 2008

Sju sorters kakor och engelska julkakor.

Bland tomtar och kakor.

Nu börjar julen komma på plats
hemma hos oss med.
Vart vardagsrum är ganska knepigt
att möblera för det är dörrar och fönster på
absolut varje vägg i hela rummet.
Men jag tycker det har blivit ganska bra.
Bredvid hyllan med cd skivor och
dvd filmer så står tvn i hörnet.

Här står tomten som jag fick av maken första året
vi var tillsammans.
Den kommer från Vallby friluftsmuseum i Västerås.
Den goa tomten kommer fram varje jul.
Bredvid står det ett litet hus med tomte i.
På dörren hänger en annan tomte.


Här är våran öppna spis.
Eldar inte i den utan har en bricka med blockljus stående.
Det går bra att ha tänt.
Så ser ni den andra hyllan med musik cd og lite filmer.
Tvn står i hörnet.
Den främre hyllan innehåller filmer.

filmer.På barskåpet som maken byggt står mina
två porslinstomtebarn.
Där står de varje jul och passar på.

I stora fönstret står min fina ljusby.
Framför den står mina änglar och nisser och sjunger julen in.
Katten Kreta passar på dom, precis som lilla Nissa.

Var ju med maken i lastbilen igår.
Nu var det ju svarta natta när vi for. Så de två bilder
som jag tog ser ni här nedan.
Det är utanför postterminalen.
Här var det massor av snö på träden.
Men jag tyckte de var så fina med den tunga snön på grenarna.


Här är den andra bilden.
Det snöade hela vägen hem igår.
Temperaturen låg runt nollan.



Har gjort en pepparkaksdeg nu.
Den ligger i kylskåpet till i morgon.
Då ska de bakas ut till gubbar och gummor, grisar och
allt man kan tänka sig.
Receptet tog jag i den här boken.
Den är oumbärlig i köket tycker jag.
Skansens julpepparkakor finns på sidan 118.

Ska även göra en sort som heter Engelska julkakor.
Recept i samma bok.
Så nu vet ni vad jag gör i kväll.
Nu ska jag fixa nötter och russin.
De ska hackas.
Här är receptet.
100 gr smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1 dl nötkärnor
1 dl russin

Rör smör och socker poröst.
Tillsätt ägget och mjölet blandat med bakpulver
och kanel.
Mal eller finhacka nötter och russin.
(jag använder en foodproffesor hehe)
Blanda ner det i smeten.
Klicka ut på plåt med bakpapper.
Kakorna flyter ut lite så lägg de inte för tätt.
Grädda i 17g gr i ca 8 minuter.
Det gäller både varmluft och vanlig ugn.

De är så goda.....
Ha nu en bra kväll. Det ska jag.
Kram på er i mjölpåsen.



Bakgrund.

Related Posts with Thumbnails