Bakat idag.
Dessa goda socker kringlor.
Fick sådan lust att baka och de var inte så
vanskliga att få till heller.
100 gr smör.
2 dl mjölk.
1/2 pkt jäst eller torrjäst.
1/2 dl strösocker.
1 krm salt.
1/2 tsk hjorthornsalt/hjortetakk
7 dl vetemjöl.
Gör som en vetedeg. Smält smör och värm mjölk.
Blanda med resten av ingredienserna.
Rör ihop och jäst i 30 min.
Ta sen upp degen på bakbord.
Knåda lätt, dela den i 18
lika stora bitar.
Rulla ut till lagom smala jämntjocka längder.
Forma till kringlor.
Jäs under duk i 30 min.
Grädda i 250 gr tills de fått färg och är klara.
Pensla med smält smör och och doppa i strösocker.
ÄT.
Tack säger jag till Teres för det här receptet.
Det var mums.
Dessa goda socker kringlor.
Fick sådan lust att baka och de var inte så
vanskliga att få till heller.
100 gr smör.
2 dl mjölk.
1/2 pkt jäst eller torrjäst.
1/2 dl strösocker.
1 krm salt.
1/2 tsk hjorthornsalt/hjortetakk
7 dl vetemjöl.
Gör som en vetedeg. Smält smör och värm mjölk.
Blanda med resten av ingredienserna.
Rör ihop och jäst i 30 min.
Ta sen upp degen på bakbord.
Knåda lätt, dela den i 18
lika stora bitar.
Rulla ut till lagom smala jämntjocka längder.
Forma till kringlor.
Jäs under duk i 30 min.
Grädda i 250 gr tills de fått färg och är klara.
Pensla med smält smör och och doppa i strösocker.
ÄT.
Tack säger jag till Teres för det här receptet.
Det var mums.
Har ju hört rykten om att några har haft sol idag.
Kan väl säga att så inte är fallet här.
Det droppar och plaskar.
Det kom till och med lite snö.
Någon sa att det inte var konstigt
för jag hade ju en sak på bloggen som sa
Let it snow...
Nu är den borta så....
Bilden tagen genom vardasrumsfönstret för några timmar sen.
Kan väl säga att så inte är fallet här.
Det droppar och plaskar.
Det kom till och med lite snö.
Någon sa att det inte var konstigt
för jag hade ju en sak på bloggen som sa
Let it snow...
Nu är den borta så....
Bilden tagen genom vardasrumsfönstret för några timmar sen.