Translate

tisdag 20 januari 2015

Baka, baka liten kaka......


Ute var det snöfall...
Men bara 3 minus.
Lite otäckt när man gick ut, för 
man såg inte isen under snön, förren det var försent.
Men idag tog jag sparken när jag
skulle ut. Det var det bästa tror jag.
Gissa att det gick i 180 på isen, hihi.
Bakade en ny kaka idag.
Så god.
Men jag ska ta det från början.
250 gram rumsvarmt smör.
2 tsk bakpulver.
2 dl socker.
2 msk vaniljsocker.
5 dl vetemjöl.
Fyllning.
2 ägg.
2 dl creme fraiche.
1 dl socker.
1 msk vaniljsocker.
Rivet skal av en apelsin.
Det kan bytas mot citron eller lime.
Garnerar sen med florsocker.
Så gör du som följer.
Sätt ugnen på 200 grader.
Nyp sen ihop alla ingredienserna till en lite smulig deg. Smula så hälften i en bakform med kanter.
20x25 cm. Lägg i bakpapper.
Går bra med något större form, men 
då blir rutorna tunnare.
Rör så ihop ingredienserna till fyllningen
i en skål och häll smetetn jämt över smuldegen.
Så smular du över resten av degen.
Gräddar kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter.
Låter den kallna i formen innan du skär den i rutor.
Pudra florsocker över innan servering.
Nu hade jag inte florsocker på hela 
för jag ska stoppa den här i frysen.
Bättre då att ha på det när du ska tina den.
Ska dock skära den i rutor.
Serverade den med ett fruset hallon.
Borde kanske använt sked, men
det gick lika bra utan.
Kan rekomendera den här kakan.
Så enkel och så god.
Så den kommer göras flera gånger här i huset.
Nu är det dags att plocka in i diskmaskinen, 
läsa lite mail och så slappa en stund 
med en bra bok. Tyvärr har jag 
snart läst ut den braiga boken.
Så jag får väl finna mig en ny.
Ha en fin tisdagskväll.
Kram....

Related Posts with Thumbnails