tisdag 3 mars 2015

Köttfärssushi....


Jodå, det finns något
som heter det.
Hittade recept i Aftonbladet.
Ingredienser:
Ost, helst emmentaler.Köttfärs 500 gram.
Bacon. 14 skivor.
Barbequesås och krydder till färsen.
Lägg ut baconskivorna bredvid varandra 
på ett bakplåtspapper eller en matta för 
sushi. Tätt! Så lägger du den kryddade
köttfärsen på... plattar ut så den
täcker baconet.
Så lägger du osten på. Du skär den i stänger.
Lägg den närmare kanten än jag gjort.
Så rullar du ihop den här som om det
vore sushi. Med hjälp av bakplåtspappret eller
sushimattan. Rulla den så hårt det går.
Så lägger du den på en plåt och ställer in i 
mitten av ugnen på 200 grader i 20-30 minuter.
När halva tiden gått, så penslar du den med
barbequesås. In igen. 5 minuter senare ny
pensling med såsen. Så får den stå tills
det ser klart ut.
Så här blev min. La upp den på skärbräda
när jag skulle skära den. Vi åt den till
pommesfrittes. Var faktiskt väldigt 
gott. Så prova. 
Mina favoriter sjunger på sista versen.
Men de är så vackra nu tycker jag.
Se bara här.
Har varit ute och röjt undan lite vinter
på framsidan idag. Snön och isen är snart helt
borta och jag längtar efter att få undan sparken,
pulkan och snöskyfflarna.
Så fram med blomsterurnorna med
lök jag satte i höstas. De 
står och gottar sig i källaren.
Men det är nog lite tidigt ännu kanske.
Ikväll har vi minusgrader ute.
Men bara 3 minus. Fullmånen hänger på
den svarta himlen och tittar ner vänligt.
Undrar hur han har det högt där uppe.
Om han är ensam.....
Ha en fortsatt fin afton ni som är vakna.
Snart dags att knyta sig.
Kram....

1 kommentar:

  1. Det där receptet har jag sett på FB också, har tänkt testa det. Nu är det snart lunch här, kurr i magen.
    Ha en fortsatt bra dag. Kram

    SvaraRadera

När du ändå är här, så lägg gärna igen ett tassavtryck så jag kan besöka dig och din blogg.

When you are here, so please write a comment, then I know who Im going to visit.

Bakgrund.

Related Posts with Thumbnails