söndag 6 januari 2008

Midvinternattens köld är inte så hård......

Men stjärnorna gnistrar och glimmar ialla fall.

Har 2 minus, blåsten har mojnat för en stund. Ser man ut genom fönstret så ser man bara SNÖ! En himmla massa snö.....Det har snöat, så har vinden jobbat heltid med att blåsa ihop snön i stora vallar , så det ser ut som ett hav med vågor. Är lite för mörkt just nu, men ska ut och ta bilder när det ljusnar. Det ser helt fantastiskt ut. Men kallt!
Nu är det helt stilla ute,inte en vindpust. När vi la oss så blåste det så hårt så det knakade i huset.

Det är stilla inne med. Maken sover på övervåningen. Resten av huset är tomt. Bara datorn som låter lite med sitt surrande.
Tycker egentligen det är skönt att vara tidigt uppe. Att kunna få starta dagen lite i lugn och ro för sig själv. Undrar om det är nått som kommer när man blir lite äldre?

Såg nyheter på tvn igår. Både i Norge och Sverige har det varit väldigt många trafikolyckor med många omkomna. Det är så obehagligt. Vintervägar, allt för hög fart, för dåliga vinterdäck kanske och ouppmärksamhet i trafiken. När allt detta kombineras då blir vägen en väldigt farlig plats att vistas på.
Jag tänker på alle dem som omkommit, men minst lika mycket på de efterlevande. Men allra mest på dem som jobbar med att ta hand om skadade och döda på olycksplatsen. Tänk vad dom får se! Förstår inte att dom orkar!
Att komma till en olycksplats först, att se förödelsen och höra skrik och jämmer från fastklämda och skadade.
Jag vill bara säga till alla er som jobbar inom brandkår, ambulans och polis att jag har så stor respekt för er, för det jobb ni utför. Jag förstår inte att ni orkar.
Tänker nu specielt på den olyckan igår i Sverige, tror det var utanför Bollnäs. Mellan personbil och lastbil.

Det var nattens tankar och funderingar. Tror det kom sig av att här i Hedmark där vi bor så var den en minnes markering i fredags över alla omkomna i trafiken under 2007. Med tända marschaller längst riksvägen och en massa folk.
Man blir så eftertänksam.
Så snälla ni ta det lugnt i trafiken, inga idiotomkörningar, spara INTE på dåliga däck av ren snålhet, köp nya. Lek inte att ni är någon av Solbergbröderna (rally) eller strula med mobil,cd spelare osv. Jag vill inte mista en enda av er i en trafikolycka. Det är ni allt för värdefulla för mig för.

Njut av livet, man vet inte hur länge man har det :)
Klems fra nabolandet :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

När du ändå är här, så lägg gärna igen ett tassavtryck så jag kan besöka dig och din blogg.

When you are here, so please write a comment, then I know who Im going to visit.

Bakgrund.

Related Posts with Thumbnails